Mindful Interviewen in 7 Stappen

Een interview doen met je klanten of juist met je prospect klanten is super waardevol. Niet alleen krijg je de precieze woorden te horen waarmee ze de samenwerking, service en contact met jou beschrijven, wat marketingtechnisch heel interessant is. Het creëert ook meer diepte in de relatie. Je kan de inhoud van het gesprek gebruiken voor je marketing, voor je acquisitiestrategie en voor het verbreden of verdiepen van je aanbod. Maar hoe bouw je een goed interview op? Hier 6 tips van een oud-journalist en enthousiast copywriter. Moi.

  • Zet een intentie. Waarom wil je iemand interviewen, wat hoop je te bereiken. Maar ook wat hoop je dat de ander bereikt met het gesprek. Een duidelijke visie hebben en uitspreken, maakt het makkelijker voor je richting te geven aan het gesprek.
  • Begin niet direct met interviewen. Laat de geïnterviewde eerst comfortabel worden. Kies een rustige ontspannen ruimte waar je de tijd kan nemen. Breek het ijs, de geïnterviewde voelt zich wellicht nog zenuwachtiger dan jij. 
  • Maak voorafgaand een vragenlijst maar durf hier vanaf te wijken. Interviewen is ook interesse tonen, aanvoelen wat een gepaste vraag is. Persoonlijke niet zakelijk gerelateerde vragen zijn soms nog veel interessanter en meer bruikbaar. Wees je bewust van het moment en luister. Nog te vaak zitten mensen met de volgende vraag in hun hoofd in plaats van echt luisteren naar wat er gezegd wordt. Dat doet de recorder wel denken ze dan. Zonde. Wees betrokken.
  • Neem het interview op, maar schrijf altijd mee. Noteer de tijdcodes van de hoogtepunten, de momenten waarop er echt bruikbaar materiaal verteld wordt. Dit scheelt je een hoop terugluister-tijd.
  • Vraag ook door. Ga niet te snel naar de volgende vraag. Vaak wanneer er een langere stilte valt dan is iemand druk aan het nadenken en komt er vaak meer waarde, meer inzicht, meer diepgang. Geef iemand letterlijk de ruimte om z’n gedachten te formuleren en herschikken. Laat je vragenlijstje los en wees bewust van het intieme moment waarin je zit met je gesprekspartner. Op die manier geef je iemand vertrouwen dat er echt geluisterd wordt.
  • Vaak komt er na het afzetten van je opname device, je telefoon of ander apparaat meer informatie. Mensen komen dan vaak ook iets meer los en beginnen te vertellen over zaken die wellicht niet tot de vragen behoren, maar wel heel interessant kunnen zijn. Wees hier scherp op, een interview is echt pas afgelopen wanneer de geïnterviewde vertrokken is. Houd je pen en papier gereed tot de laatste minuut.
  • En vraag ook altijd netjes wat er wel of niet gebruikt mag worden. Heb respect voor iemands wensen, de geïnterviewde bewijst jou een dienst. 

Build A Business You Love

Je bent een krachtig mens dat alles kan inzetten om te krijgen wat je wil. Dus wat wil je? Ben je daar al uit? Heb je een verlangen om groot te dromen? Of houd je jezelf klein? 

Geef een reactie